8 Mayıs 2014 Perşembe

KÜÇÜK SORUNLAR İÇİN FAYDALI BİLGİLER - 9 (SON)

kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun. tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun. buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.

evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin. meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.


kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder