kızarttığınız tavuğun
tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını
bir süzgece koyun. tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine
oturtun. buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
satın aldığınız kiviler çok sert
ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile
saklayın.
evde pasta yaparken
kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız
hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin. meyveler pişerken suları
yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
kek kalıbınızın içine
hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. böylece
kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder