15 Şubat 2016 Pazartesi

KASIM AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 5

 
KİTABIN ADI
Dünyanın Hikaye Edilişi  Harikalar kitabı-1 (Le Devisement du Monde)
KİTABIN YAZARI

Marco Polo

KİTABIN ÇEVİRMENİ
Işık Ergüden
KİTABIN YAYINEVİ
İthaki Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI
2003
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
277 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Avrupa’nın hem yeni ticaret rotaları keşfetmek ve hem de efsane biçiminde yayılan doğu hıristiyan toplumlarına ulaşma çabaları özellikle 12. Yüzyıldan itibaren gizemli doğuya çok sayıda misyonerlik kapsamında seyahatlar  başlatılır.
Bu kapsamda günümüzde Hırvatistan topraklarında doğduğu sanılan Venedik tabiyetindeki Marco Polo, babası ve amcası ile Çin’e yaptıkları seyahati anlatan kitabı dönemine ilişkin çok sayıda doğru bilgi veren, doğunun Avrupa tarafından tanınmasını sağlayan bu kitabı tarihsel önemde.
1260-1269 ve 1272-1295 yıllarını kapsayan iki seyahatin bilgileri, Kubilay Han’ın yanında geçirdiği seneler ve olaylar ilginçtir. Yer yer İslamiyete, Türklere ve doğuya ilişkin tahkir ve tezyif eden ifadelere rastlansa da bunların, çağındaki Avrupalı hıristiyanların bilinç altını ve bakış açısını yansıttığından bugün hoşgörülebilir.
Seyahat rotalarının anlatıma göre yeniden kurgulanmasında birçok antik kentin bulunmasını sağlayan ve birçok yörenin dönemindeki isim ve adetlerini bilinir kılan yapıt, tarih meraklılarının kesinlikle kitaplığında yer alması gereken bir eser olduğunu ortaya koyuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder