24 Şubat 2016 Çarşamba

KASIM AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 10


KİTABIN ADI
Casusluk Kumpası – Kim bunlar?
KİTABIN YAZARI

Mustafa Önsel

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Alibi Yayıncılık
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
292 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Mustafa Önsel, yakın geçmiş tarihimizde ülkemizde zulüm gören ve yaşamlarının 5 yılını tutsak geçiren çok sayıdaki askerlerimizden birisi. Balyoz davasında yargılanan, yakın zamanda beraat eden Önsel, bu dava sürecini iki önemli kitapta toplamıştı. Bu kitaplarının yorumunu da blogda yapmış idim.

Sayın Önsel bu kez, silah arkadaşlarının benzer şekilde kişisel saygınlıklarının ayaklar altına atılarak ve tüm mesleki yaşamları ortadan kaldırılarak yargılandıkları “Askeri Casusluk, Şantaj ve Fuhuş” davasını konu ediniyor ve davanın saçmalığı, hayali isnatları ortaya koyuyor, hukukun aldatılmasını, kamuoyunun yanıltılmasını açıklıyor.

Son derece güzel bir yazı ve anlatım dili olan Sayın Önsel’in kitabının çıkarılacak dersler bakımından okunmasını önemli buluyorum.


2 yorum:

  1. Asrın oyunuyla çile çeken onurlu insanlarımıza selam olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap yorumlarımın yer darlığı nedeniyle Sözler'e taşınmasından bu yana ilk yorum sizden geldi. Daha dar izleyici kitlesi nedeniyle fazla takip edilemediğini düşünüyordum. İlginize çok teşekkürler.
      Yaşamları çalınan insanlara yapabildiğim bu ufak katkı nedeniyle tarihsel sorumluluğumu yerine getirdiğimi sanıyorum. Emek ve mücadeleleri unutulmasın isterim.
      Saygı ve sevgilerimle.

      Sil