15 Mart 2016 Salı

ARALIK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 7

 
KİTABIN ADI
Yakıcı Sır (Brennendes Geheimnis)
KİTABIN YAZARI

Stefan Zweig

KİTABIN ÇEVİRMENİ
İlknur İgan
KİTABIN YAYINEVİ
T. İş Bankası Kültür Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
88 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Hikaye ve uzun öykü (novella) konusunda gerçek bir uzman olan Zweig’ın kurgu ve betimlemeleri ile yarattığı gerilim öykünün sonuna kadar okuyucuyu sarıyor.

12 yaşındaki Edgar, annesiyle birlikte kısa bir tatil için Avusturya Alplerinde bir otele giderler. Kısa süreli bir macera peşinde olan baron, Edgar’ı elde ederek annesiyle tanışır ve Edgar için, detaylarını tam anlamadığı büyüklerin ilişkileri başlar.

Zweig, öyküyü Edgar’ın ağzından ve onun düşünceleriyle anlatma yolunu seçmiş. Çocuğun bir süre sonra, anlamadığı, ancak sonu korkunç olaylara yol açacak sanısıyla korkuya kapıldığı bu ilişki nasıl sonuçlanacaktır?

Bu kitap, Zweig’ın muhteşem öykücülüğü ile tanışmak için uygun bir fırsat



2 yorum:

  1. Selam.
    Nedense ben yazarı sevemeyenlerdenim. Bir türlü olmuyor, en son Amok Ve Usta İşi kitabını okudum. Yine sevemedim. Belki de öykü, hikaye kitaplarını fazla sevmememden kaynaklanıyordur.
    İyi haftalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın diline alışamadıysanız elbette sevmeniz zor olur. Amok gerçekten çok iyi bir hikayedir. Ama bazen bir yazara ya da kitaplarına bazen hazır olmamakta etki eder. Öykü edebiyatın belkemiğidir. Usta romancıların usta hikayeleri vardır. belki ileride yeniden denersiniz.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil