24 Aralık 2012 Pazartesi

SUÇUM ATATÜRKÇÜ VE CUMHURİYETÇİ OLMAK

"Ben devrimci bir sanatçı olarak, Mustafa Kemal'in çocuğu olarak, cumhuriyetin vatandaşı olarak, bugün hapis istemiyle yargılanan bir sanatçı olarak eğer itiraz etmem gerekiyorsa neye itiraz edilecekse ayrım yapmadan ona itiraz etmek için haykırmak için buradayım. Bugün cumhuriyete karşı çıkan, cumhuriyeti yıkmaya çalışan, Atatürk'ü her gün biraz daha bitirmeye
çalışan hükümete de karşıyım lanet olsun. Bu hükümet demokratik yollardan ülkenin başından gitmedikten sonra bu memlekete kurtuluş yok. Bunlar gidecek. Bu geceyi cesaret edip bir tek Ulusal Kanal naklen yayınlıyor. Bugün izlenilecek iki tane şerefli televizyon varsa bir tanesi Ulusal Kanal'dır. Bugün okunabilecek 4 gazete varsa bir tanesi Aydınlık gazetesidir. AKP Hükümeti benim oyunumla ilgili iki tane soruşturma açtı. Suçum Atatürkçü ve cumhuriyetçi olmak. Eğer bu suçsa ben, bu suçu işlemeye alenen devam edeceğim. Ve ben her gece bunlardan korkmadığımı haykırıyorum. Bu hükümetten Tayyip Erdoğan'dan korkarak cumhuriyeti sahiplenip kurtaramayız. Bunları devirmek mecburiyeti hasıl olmuştur artık. Çok şükür ki TGB var. Bugün Deniz Gezmiş yok ama TGB var. İşçi Partisi Gençlik Kolları var. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları var. Bu işin reçetesi Atatürk'ün Gençliğe Hitabesidir. Orada başımıza gelenleri satır satır anlatıyor  ve ülkeyi gençliğe bırakıyor"

LEVENT KIRCA

1 yorum:

  1. Sanatçıların güç birliği yaparak gerçekleştirdikleri bu katılım çok önemliydi. Gerçekleri korkusuzca ve yüreklice haykıran gerçek sanatçıların önünde saygıyla eğiliyorum. Onların kitleleri harekete geçiren önderlikleri ve özellikle TGB li gençlerimizin azimle, kararlılıkla vatan savunmasındaki öncü rolleri hepimiz için umut verici!. Bu vatan bizim!Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyet bizim!.Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldırmak hepimizin görevidir artık.

    İnsanların gerçek kişilikleri -Atasına, ülküsüne, milletine olan sevdaları- böyle kritik anlarda ortaya çıkıyor..

    YanıtlaSil