28 Mayıs 2012 Pazartesi

ÇILGIN TÜRKLER KIBRISTA - 7

“… Helikopterler Beşparmak dağına yaklaşırken uçaksavarların ateşiyle karşılaştılar. Dağınık, düzensiz bir savunmaydı bu. Helikopterler vurulmamak için zikzak yaparak, Saint Hilarion bölgesinin üzerinden aştılar. Kalenin en yüksek burcunda Türk Bayrağı dalgalanıyordu. Kaledeki mücahitler gökleri kaplayan helikopterlere sevinç, hayranlık, saygı ve özlem içinde selam durdular. Helikopterler Kırnı havaalanı çevresine ineceklerdi. Rumlar paraşütçülere hemen hiç ateş etmemişlerdi. Bazıları felç halinden oldukça kurtulmuş olmalılar ki inmeye başlayan helikopterlere ateş açtılar. Ne var ki gelişigüzel, başarısız ve panik halinde bir ateşti bu. Bazı helikopterler isabet aldı ama hiçbiri ciddi bir sonuç yaratmadı.(*)
     Helikopterler kızaklarını yere değdirmediler. Hızla havalanıp geri dönebilmek için yerden 1-1,5 metre yüksekte durdular. Rüzgarlarından toz toprak uçuşuyor, göz gözü görmüyordu…”

(Turgut Özakman, Çılgın Türkler Kıbrıs syf 346)

(*) Bir nakliye uçağı isabet aldığı için Silifke yakınına zorunlu iniş yapmıştır. Bu uçak dışında bütün nakliye uçakları ve helikopterler eksiksiz geri döndüler. Kıbrıs harekatında bazı nakliye uçakları ile helikopterler önemsiz isabet alacaklar, hiçbir nakliye uçağı ve helikopterler kaybedilmeyecektir. Savaş uçakları hakkında ayrıca bilgi vereceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder