7 Nisan 2016 Perşembe

OCAK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 9

 

KİTABIN ADI
Gizli Aşklar
KİTABIN YAZARI

Hıfzı Topuz

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Remzi Kitabevi
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
3. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
239 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
7/10 


Gazeteci olarak yakından tanıdığımız Hıfzı Topuz bu kez mesleği dışında yaşadığı bazı aşk hikayeleri ile karşınızda.

Sayın Topuz, kendi öykülerinin gerçeğe dayalı olduğunu sadece isimleri değiştirdiğini söylemekte kendisine ait 28 öykü ile arkadaşlarından dinlediği 11 öyküyü bir araya getirdiği kitabını herhangi bir edebi kaygı gütmeden okuyacaksınız.

Gerçeklikleri takdirinizde olan öykü kitabı yaza tatili okumaları kapsamında da değerlendirilebilir. Yazarı, insan olarak tanımak isteyenler için…

                                              
Hıfzı Topuz, 1923 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ni (1942), İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni (1948) yılında bitirdi. Strasbourg Üniversitesi’nde devletler hukuku ve gazetecilik alanlarında yüksek lisans (1957-59) ve yine Strasbourg Hukuk Fakültesi’nde gazetecilik alanında doktorasını yaptı (1960). 1947-58 yılları arasında Akşam gazetesinde önce istihbarat şefi, sonra yazı işleri müdürü olarak çalıştı. İstanbul Gazeteciler Sendikası’nın kurucuları arasında yer aldı ve başkanlığını yaptı. Paris’te Unesco Genel Merkezi’nde Özgür Haber Dolaşımı şefi olarak çalıştı (1959-1983). Uluslararası gazetecilik örgütleri arasında mesleksel işbirliği, basın ahlâkı, gazetecilik eğitimi ve gazetecilerin korunması projelerini yönetti. Afrika ülkelerinde, Hindistan’da, Filipinler’de gazetecilik eğitimi seminerleri düzenledi. Kara Afrika'da kırsal basın projesini oluşturdu. 1962 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin, o zamanki adıyla Basın-Yayın Yüksek Okulu’nun kuruluşu için, Paris’te Unesco’nun merkezinde ilk projeleri hazırladı. 1974-75 yılları arasında TRT’de Radyolardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 1986’da halen başkanlığını sürdürdüğü İletişim Araştırmaları Derneği’ni (İLAD) kurdu. Vatan, Milliyet ve Cumhuriyet gazeteleriyle çeşitli dergilerde diziler ve inceleme yazıları yazdı.Anadolu Üniversitesi, Galatasaray ve İstanbul Üniversiteleri iletişim fakültelerinde basın, radyo-televizyon tarihi, uluslararası iletişim ve siyasal iletişim dersleri verdi. 
(Kaynak: vikipedi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder