21 Nisan 2016 Perşembe

ŞUBAT AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 5

 
KİTABIN ADI
Kaygılarımızın Kışı (The winter of our discontent)
KİTABIN YAZARI

John Steinbeck

KİTABIN ÇEVİRMENİ
Berrak Göçer
KİTABIN YAYINEVİ
Sel Yayıncılık
KİTABIN BASKI YILI
2015   (Orijinal ilk baskı 1961)
KİTABIN BASKI SAYISI
2. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
343 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Ethan Allen Hawkey, New Baytown adlı küçük bir kasabada eşi ve çocuklarıyla yaşamaktadır. Ailesinden kalan bir şarküteri dükkanını satmak zorunda aklamış ve halen orada tezgahtar olarak çalışmaktadır. Sahtekarlık düşünmeden namusuyla geçimini sürdürmeye çalışmaktadır. Ailesinin gittikçe artan isteklerine direnmektedir. Ama nereye kadar?….

Usta yazar Steinbeck bu romanında bireysel ahlakın toplum tarafından şekillendirilip yönlendirilmesini başarıyla vurgulamakta, vicdan, ahlak ve saygınlık gibi kavramları sorgulamakta.

İlk bakışta fark edilmese de Steinbeck “Gazap Üzümleri” ve “Cennetin Doğusu” gibi kült romanlarında öne çıkardığı değerler çevresinde yine büyük iş çıkarıyor…


6 yorum:

  1. Selam. Yazarı severim ve hemen hemen tüm kitaplarını okuduğumu düşünürdüm. Bu kitabı gözümden kaçmış.teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Okumayı sevdiğinize göre beğeneceksiniz (Bloğunuzdan baktım, fena okumuyorsunuz, fazla yazar ve konu ayırt etmeden okuyorsunuz gibi geldi. Zaman içerisinde daha seçici olacağınızdan eminim. Klasikler başta ve mutlaka okunmalı)
      Sevgiler, saygılar.

      Sil
    2. Klasiklerin %80 okudum. Hatta yazdığım gibi Steinbeck sevdiğim yazarlardandır ve kitaplarının hepsini okumuşumdur derken bu kitabı okumamışım. :)
      Genelde fazla ayırt etmem okurken ama belli başlı sevdiğim yazarların dışında.

      Sil
    3. Ben sadece 2015-2016 okuma listenize bakarak yorum yaptım. kitap okurken zaman içinde seçici olmak gerekiyor, zira bir süre sonra beyin kabul etmemeye başlıyor. Bazı konu ve yazarlarda ister istemez toplanıyorsunuz. (Steinbeck'ten neler okudunuz bilmiyorum ama dilerseniz tüm eserlerinin listesini verebilirim)
      Sevgi ve Saygılarımla.

      Sil
    4. Ne güzel okuyorsunuz maşallah, ben bu konuda çok zayıfım.

      Sil
    5. Zaman zaman benim de okuyamadığım yıllar oldu. Ama çok sevdiğim bir uğraş olduğu için zaman ayırınca okumak için değil okumak için zaman ayarlamak haline geçiş yapmış durumdayım.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil